سلامت نیوز:مدیرعامل سازمان تداركات پزشكی هلالاحمر از ورود اولین محموله داروی وارفارین به كشور طی سه روز آینده و با موافقت وزارت بهداشت و همچنین ذخیرهسازی آن برای بیماران قلب و عروق خبر داد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از اعتماد ،علی فرجی با تاكید بر اینكه سازمان تداركات پزشكی هلال احمر، نهتنها مسوول تأمین دارو در كشور نیست، بلكه قیمتگذاری، گرانی و كمبود دارو هم به این سازمان مربوط نمیشود و صرفا باید یك واحد اقتصادی محسوب شود، افزود: «اگر دارویی در كشور موجود باشد، ما هم آن را در داروخانههایمان تهیه میكنیم. البته شركت واردكننده ما آمادگی خود را برای واردات دارو به سازمان غذا و دارو اعلام میكند و در صورت موافقت وزارت بهداشت، كمبودها توسط این شركت تامین خواهد شد چرا كه گاهی اوقات هم وزارت بهداشت با واردات دارو توسط این شركت مخالفت میكند اما در عین حال برای پیشگیری از كمبود دارو، در سازمان تداركات پزشكی و سازمان غذا و دارو جلسات مكرر داریم .
امروز هم تمام كارخانههای تولید دارو با مشكل مواجه هستند چرا كه تخصیص ارز ٤ هزار و ٢٠٠ تومانی سخت است و سازمان تداركات پزشكی هم بودجهای از هلالاحمر نمیگیرد و در واقع، ما مجموعه خودگردان هستیم و به عنوان بازوی اقتصادی هلالاحمر به شمار میرویم. اما در عین حال برای مقابله با تحریمها هر آنچه رییس جمعیت هلالاحمر به ما تكلیف كرده انجام میدهیم و حتما تلاش میكنیم كه بیماران با كمبود دارو مواجه نشوند و ذخیره استراتژیك دارو تهیه كردهایم و در این زمینه هم با سازمان غذا و دارو جلسات مكرر داریم.»
فرجی تاكید كرد: «در شرایط اقتصادی كنونی همین كه توانستهایم سر پا باشیم بسیار مهم است، صنایع دارویی كشور تحت فشارند و به دلیل سیاست تثبیت قیمتها دچار مشكل هستیم. هزینههای سربار هر ساله افزایش یافته ولی با افزایش قیمتها موافقت نمیكنند.ارز سال گذشته ٣ هزار و ٧٠٠ تومان بود ولی امسال به ٤ هزار و ٢٠٠ تومان رسیده و در حالی كه حتی برای یك ریال افزایش قیمت دارو هم مجوز نداریم و تمام كارخانههای داروسازی تحت فشارند و حتی قادر به نوسازی خطوط تولید و ارتقای كیفیت تولید نیستند آن هم در حالی كه دانش تهیه بسیاری از داروها در كشور وجود دارد ولی متاسفانه در حال حاضر، پولی وجود ندارد. درست است كه ٩٨درصد داروها از نظر عددی، تولید داخلاند اما در مقایسه هزینهكرد، ٤٥درصد سرمایه و پول برای واردات دارو اختصاص مییابد.»
فرجی این حرفها را در بازدید خبرنگاران از مراكز دارویی جمعیت هلال احمر گفت، مراكزی كه آنها هم در تامین داروهای مورد نیاز مردم با مشكل مواجهند. روز جمعه، گزارشی از تلویزیون پخش شد كه به بازدید رییس جمعیت هلال احمر از داروخانه مركزی این نهاد و بررسی وضعیت توزیع دارو اختصاص داشت و مراجعان، از ساعتهای طولانی انتظار برای دریافت دارو گلایه داشتند. روز گذشته هم علیامیر سوادكوهی؛ رییس انجمن مراقبتهای ویژه ایران در گفتوگو با ایلنا نسبت به كمبود دارو و تجهیزات در كشور هشدار داد و گفت: «به حدی كمبود داریم كه برخی تجهیزات اصلا در بیمارستان وجود ندارد و مجبور میشویم به همراه مریض اعلام كنیم كه آن را تهیه كند.
نظر شما